Linda Kant

Wie ben ik?

Dans en beweging, avontuur en natuur zijn niet weg te denken uit mijn leven. Als kind waren mijn grote passies paardrijden en turnen. Met turnen leerde ik mijn lichaam kennen, de beweeglijkheid en de kracht ervan. Ik genoot van het in contact zijn met mijn lijf. Met mijn 2 paarden leerde ik vriendschap, zorg en diepe verbondenheid kennen. Na mijn tienertijd maakten de paarden en het turnen plaats voor dansen en uitgaan. Ik raakte meer naar buiten gericht en raakte ook meer het contact met mezelf kwijt.

Met de scheiding van de vader van mijn kinderen, in 2002, begon ook mijn pad van persoonlijke ontwikkeling. Jaren van yoga, meditatie en vele workshops en opleiding op het gebied van emotioneel lichaamswerk en bewustwording en heling volgden. Het is een levensstijl geworden, een levensreis. De weg naar het hart. In 2007 begon ik aan de School of Life, een reading en healing opleiding tot levenstherapeut. Ik heb 3 jaren gevolgd, een reis, door diep proceswerk, door vele lagen van mijn persoonlijkheid.

In 2008 kwam ik in aanraking met De 5 Ritmes®, een vrije dansvorm ontwikkeld door Gabrielle Roth. Ik was meteen enorm geraakt door deze vrije dansvorm, geraakt helemaal te mogen zijn wie ik ben.  Een diepe bron van creativiteit in mij werd aangeraakt. Sindsdien dans ik wekelijks en heb inmiddels vele weekend workshops en weken gedanst in binnen- en buitenland. De dans brengt me vanuit mijn hoofd thuis in mijn lijf.  Het helpt me mijzelf te bevrijden van mijn emoties en gedachten. Iedere les ga ik naar huis met een heerlijk gevoel van lichamelijk en geestelijk welzijn! Uit de passie voor de dans, de heling en vreugde die het brengt en niet te vergeten het gemeenschapsgevoel die het mijzelf brengt is de wens ontstaan dit over te brengen op anderen. 

In 2014 ben ik begonnen met lesgeven in Hilversum. Deze lessen waren geïnspireerd op de 5Ritmes®. In mei 2015 startte ik met de docenten opleiding bij Open Floor International, en vanaf dat moment werden de lessen Open Floor lessen.
Open Floor International is een relatief nieuwe opleiding op het gebied van conscious movement, opgericht in 2012 door Andrea Juhan, Kathy Altman, Lori Saltzman  en Vic Cooper. Met elkaar hebben zij meer dan 100 jaar ervaring in het lesgeven en opleiden van docenten op het gebied van conscious dance. Zij zijn allen grote inspirators voor mij! Begin juni 2017 heb ik de docenten opleiding afgerond en ben ik nu gecertificeerd Open Floor docent.  In mijn lessen bied ik een open en oordeelloze ruimte om helemaal jezelf te kunnen zijn en is er vooral ook veel ruimte voor plezier!

Door het lesgeven en ook door nog altijd zelf regelmatig te dansen in open lessen bij collega’s of door het volgen van weekend workshops raak ik nog altijd opnieuw gefascineerd door wat conscious dance kan doen voor je. Als een diep transformerende ‘beoefening’,  met spiritueel bewustzijn als basis, door vreugdevolle en intense diepe ervaringen die de pijn van het lichaam en van de geest kunnen helen op een wijze die zo makkelijk toegankelijk is. Ik voel me vereerd als ik de reis van het leven met je mag delen en je daarin mag begeleiden door middel van de dans.

Ik ben de vele internationale Open Floor en 5 Ritmes® docenten enorm dankbaar voor hun wijsheid, liefde en inspiratie op mijn pad naar heelwording en voor hun begeleiding en kennis die zij mij geven bij het volgen van mijn passie.  Verder zijn ook tantra en sjamanisme bijzondere inspiratiebronnen voor me. In de natuur kan ik me altijd weer opladen en ervaar ik de eenheid met alles waarmee de aarde en het universum ons omringt. Zij inspireert me telkens weer. En de vele gesprekken met mijn zus en zielenmaatje, Nanette Kant, zijn ook altijd weer een bron van inspiratie. Daarnaast mijn grootste inspirators én spiegels in het leven mijn twee prachtige (jong volwassen) kinderen Paul en Noa.

Love is not a mood but a dynamic way of being.

∼ Gabrielle Roth ∼